Ontwerp Zonder Titel 2021 01 12t103437.509

Bewezen: slapen met een knuffel is hartstikke gezond (op élke leeftijd)

Slaap jij nog met een knuffel in bed? Dan ben je zeker niet de enige, blijkt uit onderzoek. Niets om je voor te schamen dus.

Onderzoek

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat zo’n 40% van de volwassenen nog met een knuffel slaapt. Dat is best veel en dit betekent dat je dus zeker niet de enige bent. Een knuffel wordt gezien als een transitieobject. Dit is een object dat een opgroeiend kind helpt om zichzelf te ontwikkelen van zuigeling tot een zelfstandig persoon. De knuffel vervangt als het ware deels de emotionele relatie met de moeder.

Lees ook: Dít is waarom je het beste op je linkerzij kunt slapen

Gezondheidsvoordelen slapen met een knuffel

Allereerst is het slapen met een knuffel dus niets om je voor te slapen. Daarnaast kan deze knuffel je mentale gezondheid ondersteunen. De knuffel kan namelijk gevoelens van veiligheid en comfort bieden. Als kind diende de knuffel ook ter bescherming tegen de onbekende buitenwereld. Deze functie heeft de knuffel tijdens je volwassen jaren nog steeds. Het wordt pas ongezond als je paniek of angst ervaart als je de knuffel bent vergeten en er dus echt niet zonder kunt. Voor de rest is een knuffel in bed dus hartstikke gezellig en gezond.

Lees ook: Ben je een lichte slaper? Dít zou weleens de oplossing kunnen zijn

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Foto: GettyImages
Bron: wellandgood.com