bewezen

Bewezen: dít vertelt je oogkleur over je persoonlijkheid

Wist jij dat je oogkleur alvast drie dingen aan de buitenwereld over jou verklapt? Dit is namelijk door wetenschappers bewezen.

Bewezen

Het lijkt misschien wat onwerkelijk, maar oogkleur blijkt wel degelijk iets over jou te vertellen. Zo kwamen er drie verschillende punten uit wetenschappelijk onderzoek naar voren. We bespreken ze even.

1. Oogkleur en pijn

Uit onderzoek blijkt dat mensen met lichte ogen, pijn beter kunnen verdragen. Zo is er gekeken naar vrouwen die aan het bevallen waren. Vrouwen met een lichte oogkleur konden de pijn over het algemeen gemakkelijker verdragen en hadden na de bevalling minder last van angst en depressie.

2. Oogkleur en alcohol

Mensen met een lichte oogkleur kunnen over het algemeen beter tegen drank dan mensen met een donkere oogkleur. De laatste groep mensen is gevoeliger voor alcohol en kan er dus beduidend minder goed tegen.

Lees ook: Bewezen: je hond uitlaten verbetert je mentale gezondheid

3. Relaties

Uit onderzoek blijkt dat mannen met blauwe ogen vaak vallen op vrouwen met blauwe ogen. Dit is bij alle andere kleur ogen niet het geval. Daar is er namelijk geen sprake van een duidelijke voorkeur.

Lees ook: Bewezen: op déze leeftijd krijgen vrouwen de slimste baby’s

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen