koppige

Bewezen: koppige, eigenwijze kinderen worden later rijker en succesvoller

Kan jouw kind soms ook wat koppig of eigenwijs zijn? Dat kan vervelend zijn, maar deze eigenschap brengt ook iets heel moois met zich mee.

Koppig en eigenwijs

Sommige kinderen zijn heel meegaand, terwijl andere kinderen een eigen willetje hebben en iets meer sturing nodig hebben. Deze laatste groep kinderen worden soms als koppig of eigenwijs omschreven. Moeders zitten wel een met hun handen in het haar als hun dochter of zoon weer eens iets niet wilt (eten, dragen, doen). Vaak leiden deze situaties tot ruzies en/of frustraties. Koppigheid en eigenwijsheid kunnen vervelende situaties opleveren, maar we kunnen je nu ook geruststellen. Zo blijkt uit onderzoek dat koppige, eigenwijze kinderen succesvoller zullen worden en de kans groter is dat ze een betere baan zullen krijgen.

Lees ook: Bewezen: een dagje naar het strand maakt je creatiever én gelukkiger

Onderzoek

In het uitgevoerde onderzoek namen in totaal 742 kinderen deel. Deze kinderen waren tussen de 8 en 12 jaar oud. Alle eigenschappen van de kinderen werden uitgebreid in kaart gebracht. Veertig jaar later werd er gekeken hoe het deze kinderen nu verging. Wat bleek? Kinderen die tegen de regels ingingen en als eigenwijs werden gezien, hadden vaak de beste banen waarbij ze veel geld verdienden. Waarschijnlijk komt dit doordat eigenwijze kinderen, competitiever zijn en hierdoor hogere punten halen op school. Uiteindelijk krijgen zij dus een beter betaalde baan en worden ook succesvoller in het leven. Eigenwijze kinderen kunnen veel beter onderhandelen en hebben een specifiek doel voor ogen dat ze willen bereiken.

Tip van de redactie

Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is. Maar hoe bereik je dat? In het wijze en verfrissende boek Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen staat alles wat er in de opvoeding écht toe doet en alles over de essentie van het ouderschap. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Het Boek Waarvan Je Wilde Dat Je Ouders Het Hadden Gelezen
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Bewezen: gemberthee helpt tegen menstruatiekrampen

Foto: GettyImages
Bron: Creativehealthyfamily.com