apparaat-sportschool-afvallen

Door dít apparaat in de sportschool val je het snelst af

Zie je in de sportschool zóveel apparaten staan dat je van gekkigheid niet meer weet welke je moet gebruiken? Wetenschappers van de universiteit van Winconsin-La Crosse helpen je een handje, want zij weten precies waarmee je de meeste calorieën verbrandt. Hartslag en zuurstofgehalte Voor het onderzoek zetten ze zestien deelnemers (van 18 tot 25 jaar)…

Zie je in de sportschool zóveel apparaten staan dat je van gekkigheid niet meer weet welke je moet gebruiken? Wetenschappers van de universiteit van Winconsin-La Crosse helpen je een handje, want zij weten precies waarmee je de meeste calorieën verbrandt.

Hartslag en zuurstofgehalte

Voor het onderzoek zetten ze zestien deelnemers (van 18 tot 25 jaar) op verschillende cardio-apparaten. Ze begonnen met een warming-up van drie minuten en trainden vervolgens vijftien minuten op verschillende niveaus. Ondertussen werd de hartslag en het zuurstofgehalte van de kandidaten gemeten.

Loopband

Wat blijkt? De oude, vertrouwde loopband is het effectiefst. Gevolgd door de stairmaster (een apparaat waarmee je ‘trap loopt’), de fan bike (een fiets waarbij ook je armen heen en weer gaan) en de elliptical trainer (waarbij je armen en benen tegelijk op en neer bewegen).

Helaas…

Toch is het volgens John Porcari, één van de onderzoekers, belangrijk dat je niet alleen voor de loopband gaat. “Door ook andere apparaten te gebruiken, train je andere spieren, zodat ook deze sterker worden. Dat helpt bij de algehele spierspanning, kracht en uithoudingsvermogen.”

Lees ook: Geen tijd voor de sportschool? Deze oefeningen doe je thuis

Bron: Libelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen