Ontwerp Zonder Titel 2023 01 20t171138.392

Heb je angst om te daten? Déze tips kunnen je helpen

Zou je wel willen daten, maar houdt angst je tegen? Wij zetten een aantal tips op een rijtje waar je misschien iets aan hebt.

1. Angst is heel normaal

Misschien denk je dat iedereen daten makkelijk afgaat, behalve jou? Nou, laten we met het goede nieuws beginnen: iedereen vindt het spannend om te gaan daten. Er is namelijk altijd een kans dat een date tegenvalt, jij de ander niet ziet zitten of andersom. Probeer te accepteren dat een beetje angst normaal is, maar laat het je niet ervan weerhouden om toch die stap te zetten om een date te plannen.

2. Waar ben je precies bang voor?

Soms kan het helpen om te achterhalen waar je nou precies bang voor bent. Ben je bang dat jullie niet voldoende gespreksstof hebben of ben je bang voor afwijzing? Als je weet waar de angst zit, kun je er ook gerichter mee aan de slag. Misschien helpt het om de specifieke angst bespreekbaar te maken. Vraag een vriend(in) om advies en je zult zien dat iedereen wel een soortgelijke angst heeft.

3. Ga aan de slag met je angsten

Ja, voor een groot deel is het normaal om angst te hebben voor een date. Daarnaast zijn er wel bepaalde angsten waar je mee aan de slag kunt, waardoor het daten makkelijker wordt. Als jij bijvoorbeeld bang bent dat niemand jou leuk zal vinden, als ze je eenmaal echt kennen, dan wordt het tijd om te werken aan je zelfvertrouwen. Het heeft geen zin om op zoek te gaan naar de bevestiging van een ander om zo te weten dat je leuk genoeg bent. Als jij jezelf leuk genoeg vindt, dan zul je ook selectiever worden in het datingproces. Zo krijg je weer de touwtjes in handen.

Lees ook: Opgeven maar: First Dates zoekt singles voor het nieuwe seizoen

4. Teleurstellingen horen erbij

Helaas zullen niet al je dates een succesverhaal worden. Daten blijft altijd een beetje gokken. Je kunt geluk hebben en bij de eerste date je ware liefde treffen, maar voor de meeste mensen geldt dat er eerst een aantal teleurstellende dates aan voorafgaan. Dit hoort er nu eenmaal een beetje bij.

5. Daten is óók heel erg leuk

Als je bovenstaande tekst leest, vraag je je misschien af waarom je überhaupt nog zou willen daten? Daar is één hele goede reden voor: daten is ook heel erg leuk. Je leert nieuwe mensen kennen. Misschien is de persoon tegenover je aan tafel, niet de ware Jakob, maar kan het wel een goede vriend worden. Geniet van het daten en zolang jij lekker in je vel zit, kom je heus ooit wel die prins op het witte paard tegen hoor.

Tip van de redactie

Wie flirt straalt zelfvertrouwen en plezier in het leven uit en trekt op die manier mensen aan. De flirtcoach vertelt over tal van manieren en geeft vele tips om zowel in de vriendschap als op het werk en in de liefde een echte flirt te worden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Flirt Coach
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Top 5 beste flirt-boeken over daten en mannen versieren

Foto: GettyImages
Bron: Poosh

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.