Placeholder

Actie

Na heel lang met allerlei ideeën in haar hoofd te hebben rondgelopen, besluit Angelique een actie te starten voor de vechtende moeders van zieke kindjes.

Na heel lang met allerlei ideeën in haar hoofd te hebben rondgelopen, besluit Angelique een actie te starten voor de vechtende moeders van zieke kindjes.

Het knaagt al maanden aan me: het gevoel dat ik iets moet doen met de situatie waarin we zitten. Eigenlijk had ik het idee al vanaf het moment dat ik de schrik te boven was en we nog in vechtmodus waren. Ideeën zoefden door mijn hoofd, maar nooit iets concreets. Soms verdween het naar de achtergrond en andere dagen was ik weer vol van het idee. Maar doordat er honderden andere zaken te regelen waren en omdat Kyra nog veel zorg nodig had, kwam er nooit wat van.

Maar vanaf het moment dat wij weer thuis zijn uit Parijs, begint het gevoel om “iets te doen” sterker te worden. Langzaam maar zeker vormt er in mijn hoofd een plan, een uitvoerbaar plan. Niet voor de zieke kindjes, want voor hen wordt er al heel veel geregeld en georganiseerd, maar voor hun ouders. Ouders die zich dag en nacht inzetten voor hun zieke kindje, die amper tijd hebben voor zichzelf en laat staan voor elkaar. Ouders die, ondanks hun zieke kindje, naast de ziekenhuisbezoeken ook nog eens moeten werken, extra ballen in de lucht moeten houden en soms ook nog eens voor behandeling naar het buitenland moeten. 

Als ik lees dat een van de vechtende mama’s er echt even doorheen zit, weet ik het zeker! Zonder een moment te verspillen, begin ik een actie. Een actie voor mama’s met een (chronisch) ziek kind, die wel een oppepper kunnen gebruiken. Ik begin te plannen en bedenk me dat het binnenkort Moederdag is. Een geweldig moment om moeders in het ziekenhuis even extra in het zonnetje te zetten.

Vastbesloten schrijf ik verschillende bedrijven aan en de reacties zijn geweldig. Bedrijven die zelf niet mee kunnen doen, verwijzen mij door. Moeders in mijn omgeving komen in actie en er wordt flink meegedacht! Ik ben blij verrast en ontroerd door alle reacties. En ik hoop dat we op Moederdag echt een aantal moeders flink in het zonnetje kunnen zetten! Wat mij betreft is dit pas het begin van een organisatie, een organisatie ter ondersteuning van ouders met een ziek kindje.