Ontwerp Zonder Titel (79)

Last van acne op je benen? Dít kan de oorzaak zijn

Acne kan natuurlijk overal op je lichaam voorkomen. Heb je last van acne op je benen? Dít zou de oorzaak kunnen zijn.

Acne op je benen

Veel mensen hebben wel eens last van onzuiverheden of acne. Het is dus helemaal niet gek om af en toe ergens een paar puistjes te hebben. Wel is het interessant en handig om te achterhalen waarom je last krijgt van acne en wat de plek waar de puistjes zitten, je kan vertellen. Als je last hebt van puistjes op je benen, wil je hier natuurlijk ook zo snel mogelijk vanaf. De kans is groot dat die bultjes die jij bestempelt als puistjes, geen puistjes zijn. Waarschijnlijk zijn dit ontstoken haarzakjes, ook wel folliculitis genoemd. Vaak zijn het rode bultjes met een wit puntje erop en deze bevinden zich in de buurt van je beenharen.

Lees ook: Dít zijn de meest gemaakte fouten tijdens het scheren

Scheren

Vaak ontstaan deze ontstoken haarzakjes als gevolg van een verkeerde scheertechniek, te strakke kleding en (overmatig) zweten. Door je scheertechniek aan te passen, kun je de hoeveelheid bultjes verminderen. Wat ook helpt, is om je benen onder de douche eerst goed schoon te maken zodat er geen vuiligheid achterblijft. Je kunt hier gewoon een milde gezichtsreiniger voor gebruiken. Ook is het verstandig om altijd scheerschuim of een scheerlotion te gebruiken, waardoor je de haartjes makkelijker kunt verwijderen. Tot slot kan het exfoliëren van je benen de vervelende huiduitslag verminderen. Je kunt dit doen door de avond voordat je gaat scheren je benen in te smeren met een AHA- of BHA-bodylotion.

Tip van de redactie

Deze epilator bevat SensoSmart™ druksensortechnologie om je ontharing te begeleiden en in één beweging nog meer haar te verwijderen. Zo is epileren geen marteling meer.

Braun Wet&dry Sensosmart Epileerapparaat
Bekijk hier

Lees ook: 6 handige scheertips voor gladde benen en oksels zónder bultjes

Foto: GettyImages
Bron: Thelist.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.