Ontwerp Zonder Titel (25)

Waarom je eens achteruit op de loopband zou moeten lopen

Normaal gesproken loop je natuurlijk vooruit op de loopband, maar achteruit lopen zou ook een aantal voordelen kunnen opleveren.

Loopband

Alle vormen van beweging zijn goed voor je, dus het is vooral belangrijk om te doen wat je leuk vindt. Is de loopband jouw favoriete cardio apparaat in de sportschool? Wellicht dat je dan eens zou kunnen proberen om achteruit te lopen. Het voelt misschien een beetje raar, maar het zou erg goed voor je zijn. Er zijn namelijk verschillende onderzoeken gedaan naar deze vorm van cardio en wat bleek? Bij mensen die een aantal keer achteruit liepen op de loopband, verbeterde de balans, wandelsnelheid en het vermogen om zuurstof te leveren aan de spieren tijdens een fysieke activiteit.

Lees ook: Sporten in de winter: 5x zó houd je het vol

Nog meer voordelen

Naast bovenstaande voordelen, zorgde achteruitlopen op de loopband er ook voor dat bij vrouwen na zes weken de hoeveelheid lichaamsvet verminderde. Ook zou deze manier van lopen eventueel chronische rugklachten verminderen en balans verbeteren. Aangezien lopen en hardlopen op de loopband soms wat eentonig wordt, zou je dus zeker achteruitlopen eens kunnen uitproberen. Zo blijft je work-out gevarieerd en krijgt je gezondheid een boost.

Vriendin’s favoriet

Mensen die zichzelf regelmatig wegen, bereiken hun gewichts- en fitnessdoelstellingen sneller. De FITAGE Bluetooth weegschaal en bijbehorende app helpen je alle informatie over jouw lichaam snel en overzichtelijk op één plek te verzamelen. Zo voorkom je op tijd gezondheidsproblemen en hoef je geen handmatige notitieboekjes of ingewikkelde schema’s meer te gebruiken. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Dít is hoe lang je ongeveer moet sporten om je stemming te verbeteren

Foto: GettyImages
Bron: Edition.cnn.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.