Ontwerp Zonder Titel 2021 02 19t132650.370

7 tips om snel én makkelijk een gezonde levensstijl op te bouwen

Wil je voor de zomer graag wat afvallen of je juist fitter voelen? Met déze 7 tips wordt een gezonde leefstijl een stuk makkelijker.

1. Je hoeft niet altijd te sporten

Om je gezond en fit te voelen, is het belangrijk dat je beweegt. Beweging staat niet gelijk aan sporten. Je kunt bijvoorbeeld ook wat vaker met de hond gaan wandelen. Of in plaats van de auto, kies je er nu voor om met de fiets naar het werk te gaan. Maak je doelen behapbaar.

2. Luister naar je lichaam

Soms zijn vrouwen te streng voor hun lichaam. Zo kun je bijvoorbeeld honger hebben, terwijl je net gegeten hebt. Als je op je voeding let, kan het frustrerend zijn wanneer je steeds maar honger hebt. Toch probeert je lichaam je waarschijnlijk wel iets te vertellen. Heb je zin in een pizza? Dan eet je een pizza. Wel kun je er dan voor kiezen om de pizza zelf met gezonde toppings te beleggen.

3. Zorg voor plezier

Jezelf dwingen om een rondje te gaan hardlopen terwijl dit niet je ding is, werkt averechts. Waarschijnlijk ga je dit ook niet volhouden. Probeer een andere work-out, zoals dansen of vraag een vriendin om samen te wandelen.

Lees ook: Wil je afvallen, maar tóch een wijntje? Deze soorten zijn de beste keuze

4. Routines

Uiteindelijk moeten bepaalde gezonde keuzes, een gewoonte worden. Bij een gewoonte denk je niet meer na, je doet het gewoon. Het hoeven geen grote veranderingen te zijn. Tien minuutjes stretchen in de ochtend kan al een prima gewoonte zijn.

5. Groenten

Probeer bij iedere maaltijd wat extra groenten te eten. Door dit te doen, zul je merken dat cravings naar ongezonde producten zullen afnemen. Heb je bijvoorbeeld zin in een pasta? Doe er dan wat extra spinazie bij. In de ochtend kun je ook een groenten-omelet maken.

6. Blijf flexibel

Heb je een drukke dag op het werk gehad of heb je geen oog dicht gedaan gedurende de nacht? Dwing jezelf dan niet om een uitgebreide work-out te doen. Je faalt niet als je een keer niet sport of een keer ongezond eet. Je doet het dan juist goed. Je luistert naar je lichaam.

7. Focus op individuele keuzes

Vaak kiezen vrouwen voor de ‘alles of niets’ methode. Eén keer ongezond gegeten? Dan kan ik net zo goed niet gaan sporten. Zonde, want het gaat juist om die balans. Ja, misschien heb je gisteravond iets te veel wijn gedronken. Vandaag is een nieuwe dag en start je weer met een gezond ontbijt. Soms kies je voor plezier, soms kies je voor gezondheid. Zolang er maar balans is.

Lees ook: Wil je afvallen én genieten? Dít dieet blijkt het beste voor je gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: Theeverygirl.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen