Ontwerp Zonder Titel 2021 01 05t115030.753

5 tips waarmee je parfum wél de hele dag blijft hangen

Niets zo vervelend als een parfum dat na een uur al vervlogen is. Probeer déze vijf handige tips zodat je parfum langer blijft hangen .

1. Test je parfum eerst uit

Soms ruik je een parfum bij iemand anders en ben je direct enthousiast. Vergeet niet dat elk parfum bij iedereen anders ruikt. Het mengt zich namelijk met jouw unieke lichaamsgeur. Probeer ‘m dus altijd eerst zelf uit.

2. Pols en nek

De beste plekken om parfum op te spuiten blijken je pols en je nek. Door de warmte van deze plekken worden de parfum en je natuurlijke lichaamsgeur het beste vermengd. Pas op: wrijf nooit met je polsen over elkaar. Hierdoor zal de geur anders gaan ruiken en sneller vervliegen.

Lees ook: Zó kies je een parfumgeur die perfect bij jouw persoonlijkheid past

3. Haar en kleding

Door parfum op je haar en kleding te spuiten, zal de originele geur behouden blijven. Je huid zal de parfum namelijk iets doen veranderen, maar bij je haar en kleding is dit niet het geval. Pas wel op dat je niet te veel van het goedje op je haren aanbrengt, want dit kan je haar namelijk beschadigen.

4. Niet te veel

Vaak denk je meer parfum nodig te hebben dan daadwerkelijk het geval is. Dit komt doordat je neus gewend raakt aan de geur en je denkt meer nodig te hebben dan voorheen.

5. Kamertemperatuur

Warme temperaturen zullen de geur van je parfum beïnvloeden. Kies daarom nooit voor de badkamer of een andere warme ruimte. De beste temperatuur voor het bewaren van parfum is kamertemperatuur. Ook de koelkast blijkt een ideale plek om het flesje te bewaren.

Lees ook: Feit of fabel: komen wespen écht af op zoete parfum?

Foto: GettyImages
Bron: HelloGiggles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen