stretchen

5 redenen waarom stretchen goed is voor je gezondheid

Wist jij dat stretchen ontzettend veel positieve effecten heeft op onze gezondheid? Een paar minuten stretchen op een dag kan jouw lichaam en geest al een enorme boost geven.

Nu de temperatuur buiten gemiddeld rond de dertig graden ligt, worden de meeste mensen niet zo enthousiast van ellenlange work-outs. Alleen al een simpele wandeling en de zweetdruppels lopen over je rug. In plaats van een lange run of een intense krachttraining, kun je ook kiezen voor een fijne, rustige stretch-sessie.

Wat is stretchen?

Stretchen, ook wel rekken en/of strekken genoemd, betekent letterlijk het op een voorzichtige manier rekken van een spiergroep om de lenigheid van de betreffende spiergroep te trainen en te verbeteren. En dat brengt déze voordelen met zich mee:

1. Een betere houding

Stretchen zorgt ervoor dat je spieren meer in balans zijn, waardoor je een betere houding krijgt.

2. Minder last van rugpijn

Als je last hebt van stijve spieren, kan dit ertoe leiden dat je anders gaat bewegen en je rugspieren worden overbelast. Stretchen kan ervoor zorgen dat deze rugpijn verdwijnt en je spieren op den duur sterker worden. Win-win.

3. Minder hoofdpijn

Veel vrouwen hebben weleens last van hoofdpijn als gevolg van stress. Stretchen kan helpen dit te verminderen. De druk op je spieren neemt af, waardoor je je meer ontspannen zult voelen.

4. Minder kans op blessures

Een blessure kan flink wat roet in het eten gooien wat betreft je sportieve voornemens. Stretchen kan ervoor zorgen dat je lichaam al wat wordt opgewarmd voor je met de je work-out start (óók met deze tropische temperaturen kan dit nodig zijn). Doordat je lichaam niet ineens wordt verrast met een intense work-out, is de kans op een blessure kleiner.

5. Minder stress en een ontspannen geest

Als je veel stress ervaart, gaan de spieren in je nek, schouders en hoofd vaak vastzitten. Door te stretchen wordt dit een stuk minder. Combineer je dit met mindfulness of meditatiemuziek, dan zal je je geest een flinke boost geven. Zo zorg je ervoor dat je opgeladen aan een nieuwe dag kunt beginnen of juist ontspannen je dag kunt afsluiten.

Stretchen voor beginners

Ben je enthousiast geworden, maar heb je géén idee hoe zo’n stretchroutine eruit kan zien? Dit filmpje met wat simpele rek- en strekoefeningen helpt je verder. Succes!

Bron: Healthline.com

Foto: Pexels

Lees ook: zóveel calorieën verbrand je met yoga

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen