vrouw deken bank

4 redenen waarom je het altijd koud hebt

Sta jij erom bekend het altijd koud te hebben? Misschien is een van deze redenen de boosdoener.

1. Je slaapt te weinig

Wanneer je een goede nacht heb gehad merk je dat je overdag beter functioneert. Wanneer je een periode slecht slaapt, heb je juist weinig energie. Dat kan een van de redenen zijn waarom je het altijd koud hebt. Omdat je bloedsomloop door te weinig slaap niet perfect is produceer je minder warmte.

2. Tekort aan vitamines

Loop je constant met een dik vest rond, terwijl het in huis lekker warm is? Dan is het een goed idee om je bloed eens te laten prikken. Het kan zijn dat je een tekort aan ijzer hebt of dat je vitamine-B gehalte te laag is. Je kan op advies van de dokter hiervoor supplementen krijgen of gezonder gaan eten. Kies bijvoorbeeld spinazie, rundvlees, eieren of vis om je ijzerwaarden op te krikken.

3. Weinig spiermassa

Spieren produceren warmte. Vandaar dat je het sneller warm kan hebben als je over meer spiermassa beschikt. Het geeft je stofwisseling een boost. Meer bewegen, een actievere levensstijl kan ervoor zorgen dat je het minder koud hebt. Dus hup: heuptasje
 om, en gaan!

4. Te veel stress

Stress kan een oorzaak zijn. Stress gaat gepaard met het dichtknijpen van bloedvaten in de huid. Heb je veel stress op je werk en zie je er elke dag tegenop om met je rugzak of handtas naar kantoor te gaan? Dan kan het zijn dat je bloedvaten vernauwen, waardoor je het koud krijgt.

5. Eenzaamheid

Uit een Nederlands onderzoek blijkt dat de lichaamstemperatuur van iemand die genegeerd wordt daalt. Dat komt waarschijnlijk omdat de bloedvaten van mensen die zich buitengesloten voelen zich vernauwen. Zelfs wanneer je denkt aan een gebeurtenis uit het verleden waarin je je eenzaam voelde kan dat je koude rillingen bezorgen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met thebagstore.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen