Het weer in de meivakantie: dit kan je verwachten

We hebben de afgelopen tijd kunnen genieten van veel zon en warme temperaturen. Blijft het ook zo tijdens de meivakantie of slaat het weer om?

Helaas: volgens de deskundigen van Weeronline komt er een eind aan het warme en zonnige weer.

Omslaan

Hoewel de meivakantie anders verloopt dan we gewend zijn, is het wel zo prettig als het weer een beetje meezit. Toch lijkt het erop dat het precies aan het einde van de week om gaan slaan. De wind draait naar het noorden, waardoor koele wind van de Noordzee ons land binnenwaait. Het gevolg: dalende temperaturen.

Zaterdag en zondag wordt het gemiddeld 14 tot 18 graden. Dit zijn normale waarden voor de tijd van het jaar. Ook wordt het bewolkt, waardoor de zon niet altijd te zien zal zijn.

Koningsdag

Op Koningsdag wordt het lokaal grijs, maar zal het niet gaan regenen. Het wordt 13 tot 16 graden in het noorden en 17 tot 19 graden in het zuiden en midden van het land. Hiermee is het een warmere dag dan vorig jaar.

Rest van de week

Vanaf dinsdag kunnen er af en toe een paar lichte buien vallen. Ook dit is normaal voor de tijd van het jaar. Wel is er een goed vooruitzicht voor het eerste weekend van mei: dan kan de temperatuur weer naar 20 graden stijgen.

Bron: Weeronline

Lees ook: dit is waarom de lucht veel blauwer is dan normaal


Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen