Zo wordt je huisgemaakte friet nóg krokanter

Niets lekkerders dan huisgemaakte frietjes. En met déze tip worden ze nog lekkerder.

Voorgaren

Wanneer je friet in de supermarkt koopt, is deze al voorgegaard in een frituurpan op 150 graden Celcius. Maak je ze zelf, dan moet je dit nog thuis doen. Het voorgaren zorgt ervoor dat de friet van binnen al gaart en wat vocht verliest.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je aardappels net als in de winkels voor te garen in de frituur, maar wist je dat je dit ook kunt doen in kokend water? Hierdoor worden je frietjes niet alleen krokanter, ze bevatten ook nog eens de helft minder vet.

Koken

Hoe het werkt? Breng een pan met water aan de kook. Snijd de aardappels in frietjes van jouw gewenste formaat. Je kunt ervoor kiezen om de schil erop te laten of eraf te halen. Vervolgens kook je de aardappels bijna gaar in iets minder dan 15 minuten. Laat ze goed uitlekken. Zorg ervoor dat je de aardappels goed uitgespreid op een ovenplaat laat afkoelen voor je ze frituurt of in de airfryer stopt.

En voilà: je zult straks zien dat jouw frietjes lekkerder dan ooit smaken.

Bron: 24 Kitchen
Foto: Getty Images

Lees ook: eindelijk antwoord: is friet uit de airfryer gezonder dan uit de frituurpan?

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen