Gluhwein

Geen kerstmarkt dit jaar: zo maak je zelf de lekkerste glühwein

Normaalgesproken zou je misschien met een mok glühwein op een Duitse kerstmarkt staan, maar dit jaar is het anders. Gelukkig kun je het makkelijk zelf maken.

Perfect na een lange boswandeling.

Dit heb je nodig voor 12 glazen

– 2 sinaasappels
– 150 gram basterdsuiker
– 6 kruidnagels
– 2 takjes rozemarijn
– 1 kaneelstokje
– 5 fijngestampte kardemomzaden
– snufje gemalen nootmuskaat
– schil van 1 citroen

Lees ook: Dít is waarom je een fles wijn beter liggend kunt bewaren (óók ongeopend)

Aan de slag

Schil en pers de sinaasappel. Doe het sap en de schil in een grote pan, samen met basterdsuiker, kruidnagels, takjes rozemarijn, het kaneelstokje, de fijngestampte kardemomzaden, een snufje gemalen nootmuskaat en de schil van een citroen. Voeg een scheut (goedkope) rode wijn toe, zodat de suiker doordrenkt is en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat net zolang koken tot het een stroperig goedje wordt. Zet het vuur lager en voeg 1350 ml (goedkope) rode wijn en 150 ml gemberwijn toe. Verwarm goed, maar laat niet koken. Snijd een sinaasappel met schil en al in partjes en voeg toe. Serveer in theeglazen.

Lees ook: Van speculaas tot karamel zeezout: dít zijn de lekkerste warme chocolademelk variaties

Foto: Getty Images