cake

Zo kun je zelfgebakken cake of taart het langst bewaren

Laten we eerlijk zijn: een verse, zelfgebakken cake is vaak binnen de kortste keren op. Maar mocht je tóch een stuk over hebben, dan kun je ‘m het beste op deze manier bewaren.

Cake bewaren

Wil je een zelfgebakken cake bewaren, houd ‘m dan vooral buiten de koelkast. De reden hiervoor is dat de lage temperaturen de taart supersnel doet uitdrogen. In plaats daarvan kun je ‘m beter op het aanrecht laten staan, strak verwikkeld in vershoudfolie. Als het goed is, houdt hij het hier één week vol.

Een andere, meer duurzame optie is een afsluitbare opbergdoos. Let er in ieder geval op dat de cake helemaal is afgekoeld voor je ‘m bewaart. Hiermee kun je condensatie voorkomen.

Aangesneden taart bewaren

Heb je een aangesneden taart, dan wordt het lastiger. Wanneer de eerste plak er eenmal af is, droogt de taart namelijk razendsnel uit. Als je baksel botercrème bevat, kun je ervoor kiezen het gat hiermee te dichten.

Bij een kale cake kun je ervoor kiezen om ‘m te bedekken met een strak stuk vershoudfolie. Daarnaast kun je met cocktailprikkers een boterham tegen het open gat aanplakken.

Toch in de koelkast

Heb je een taart met slagroom of vers fruit, dan is het wél verstandig om ‘m in de koelkast te zetten. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat ‘ie bederft. Pak de taart goed in voor je ‘m wegzet.

Invriezen

Een andere mogelijkheid is om de taart in te vriezen. Wikkel ‘m goed in met vershoudfolie, zodat er geen lucht of vocht bij kan. Als het goed is, kun je ‘m erna wel drie maanden bewaren.

Bron: ELLE
Foto: Getty Images

Lees ook: bewezen: mensen die vaak bakken zijn gelukkiger

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen