Aperol

Dit wil je: dit warme Aperol-drankje vliegt het internet over

In de zomer zitten we het liefst met een Aperol Spritz in de zon, maar ook in de winter hoeven we het niet zonder ons favo drank je te doen.

Winterse Aperol

De koude Aperol Spritz ken je natuurlijk wel, maar in de winter drinken wij het liefst iets warms. Mocht de glühwein inmiddels je neus uitkomen, dan hebben we iets nieuws voor je: warme Aperol. Dat drankje is niet alleen perfect voor de feestdagen, maar ook makkelijk om te maken.

Ingrediënten

– 300 ml Aperol
– 500 ml appelsap
– 750 ml droge witte wijn
– 3-4 eetlepels sinaasappelsiroop
– 1 sinaasappel

Zo maak je het

1. Snijd de sinaasappel in schijfjes en vul een pan met alle ingrediënten. Laat het langzaam opwarmen, maar zorg dat het niet kookt. 2. Als het warm is, haal je de Aperol van het vuur en giet je het in glazen of mokken. Garneer met de sinaasappelschijfjes en voeg eventueel een kaneelstokje toe.

Toch liever glühwein? Probeer dan dit recept.

Bron: Freundin Foto: Getty Images