Koekje

Recept voor Valentijn chocolate chip cookies van Laura’s Bakery

Met Valentijnsdag in aantocht maakte ik deze chocolate chip cookies. Ik gebruikte witte chocolade en decoreerde de koekjes met sprinkles. Heerlijk!

Voor 25 koekjes

Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur rusten
Baktijd: 10-12 minuten

Ingrediënten

• 100 g ongezouten roomboter
• 150 g lichtbruine basterdsuiker
• 1 ei
• 1 tl vanille-extract
• 200 g bloem
• 1 tl baking soda
• 150 g witte chocolate chips (of hak een reep in stukjes)
Extra nodig: Bakplaat met bakpapier, valentijnsprinkles

Lees ook: Dit koekjesrecept met maar vijf ingrediënten gaat het internet over

Aan de slag

1. Mix boter en suiker romig. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen. Bloem, zout en baking soda kun je tegelijk in de kom doen, kneed tot een stevig koekdeeg. Als laatst mix of kneed je de stukjes chocolade door het deeg heen. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
2. Draai kleine balletjes van het deeg en rol of dip deze door sprinkles naar keuze. Musketzaad is ideaal om doorheen te rollen. Bij grotere sprinkles zou ik slechts 1 kant van het deeg erin dippen.
3. Leg de koekjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Je zult 2-3 keer een plaat in de oven kunnen schuiven. Bak de koekjes in 10-12 minuten op 170°C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Tip: de koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Tijdens het afkoelen worden ze steviger, al horen deze koekjes nog wel een beetje ‘chewy’ te zijn.

Bewaren: 1-2 weken in een koektrommel

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.