wortels

Zijn je wortels slap? Zo red je ze (en maak je er wat lekkers van)

Heb je een zak wortels gekocht, maar lukt het je niet om ze op te maken voor ze slap beginnen te worden? Geen zorgen, met de volgende truc geef je ze een tweede kans.

Zo red je slappe wortels

Je hoeft slappe wortels niet meteen weg te gooien. Het betekent simpelweg dat de groente met vochtverlies kampt en daar kun je iets aan doen. Om je wortels weer terug tot leven te krijgen, zijn er een paar simpele dingen die je kunt doen.

Bak water

Uitgedroogde wortels redden van de kliko doe je met een bak koud water of ijswater. Schil de wortels, leg ze in het ‘bad’ en zet de hele nacht in de koelkast. Daarna zijn ze weer fris en knapperig.

Pot met water

Slappe wortels die nog niet helemaal uitgedroogd zijn, kun je ook op een snellere manier weer stevig krijgen. Daarvoor hoef je ze alleen maar in een pot met water te zetten. Na tien minuten kun je checken of ze hun stevigheid alweer terugkrijgen.

Lees ook: Zo kun je sla langer vers houden in de koelkast

Ingemaakte zoetzure wortels

Je kunt er ook ingemaakte zoetzure wortels van maken als je ze niet kwijt kunt in een ander gerecht of geen konijn hebt die je blij kunt maken met de oranje groente. Je maakt het door in een kom witte azijn, suiker en zout te doen en daar de wortels aan toe te voegen. Na een kwartier heb je een heerlijk bijgerecht gemaakt.

Hebben je wortels uitlopers gekregen? Dan kun je ze nog eten, maar het is wel zo lekker om eerst de uitlopers even te verwijderen.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Too Good To Go
Foto: Getty Images