sla bewaren

Zo kun je sla langer vers houden in de koelkast

Het is goedkoper om een krop (ijsberg)sla te kopen dan een zakje met gesneden sla. Wie niet veel monden te voeden heeft, merkt misschien ook dat de overgebleven sla na een paar dagen er al niet zo vers meer uitziet. Wat te doen?

Sla bewaren

Er wordt jaarlijks veel eten weggegooid. Dat is niet alleen zonde, maar ook niet zo prettig voor de portemonnee. Daarom is het slim om dit soort trucjes toe te passen: door je producten op een bepaalde manier te bewaren, gaan ze een stuk langer mee. Ook als het gaat om sla. Als je jouw krop zo lang mogelijk vers en knapperig wil houden, komen de volgende twee tips vast van pas. Zeg maar dag tegen de bruine randjes.

Lees ook: 6x Gezonde alternatieven voor room in gerechten

Vershoud tips

De eerste truc is om de stengel af te snijden en vervolgens de bladeren in keukenpapier te wikkelen. Doe de sla daarna in een afsluitbare zak of tupperware bak en bewaar in de koelkast. Zo blijft het langer vers. Dit is trouwens ook een handige tip voor rucola en verse kruiden. Die kun je ook in keukenpapier wikkelen en vervolgens in een bakje bewaren in de koeling.

De tweede tip is je sla tien minuten weken in een bak met één kopje azijn en drie kopjes water. Giet het watermengsel vervolgens af, spoel de sla goed na en bewaar in een afsluitbare bak in de koelkast. Wedden dat je hiermee de ‘houdbaarheidsdatum’ verlengt?

De beste manieren om fruit en groenten te bewaren

Om gedurende het hele jaar van die natuurlijke smaak te kunnen genieten, kun je verse groenten, vruchten en kruiden op verschillende manieren inmaken. In dit boek worden tal van inmaakmethoden, zoals kokend vullen, steriliseren, melkzuurgisting, drogen en diepvriezen, stap voor stap uitgelegd. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Handboek Inmaken En Bewaren
Bekijk bij bol.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images