wat te doen als je eten te zoet is?

Is je eten te zoet geworden? Zo red je de maaltijd

Oeps. Ben je uitgeschoten tijdens het eten en is je maaltijd te zoet geworden? Geen zorgen, zo red je jouw gerecht.

Help, mijn eten is te zoet

De kans is groot dat je eerder uitschiet met een potje zout dan met suiker, maar ook een te zoet gerecht is niet erg smaakvol. Je hoeft je eten niet weg te gooien (zonde!) en je hoeft ook geen zout te gebruiken om te smaak te neutraliseren. Maar wat dan wel?

Lees ook: Is je eten te zout geworden? Zo red je de maaltijd

Smaak neutraliseren

De beste manieren om een te zoete maaltijd te redden van de prullenbak is door een scheutje azijn toe te voegen. Hoewel je balsamico misschien beter links kunt laten liggen. Dat is al vrij zoet van zichzelf. Of doe eens gek en gebruik een beetje cacaopoeder (werkt echt!) of citroensap. Dat hebben de meeste mensen sowieso wel in huis.

Eet smakelijk!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images