Is je eten te zout geworden? Zo red je de maaltijd

Is je eten te zout geworden? Zo red je de maaltijd

Het is zonde van de moeite en de maaltijd als je net met het zoutpotje bent uitgeschoten. Wat te doen? Vriendin schiet te hulp.

Help, mijn eten is te zout

Je hoeft niet langer stug door te eten als je gerecht te zout is uitgepakt. Of het eten hup, in de prullenbak te schuiven. In plaats van het eten verspillen, kun je de maaltijd ‘neutraliseren’ en minder zout maken. Hoe je dat doet? Dat zie je hieronder.

Neutraliseren

Geen zorgen, ook een zout gerecht kun je redden. Zoals je hierboven kunt lezen, helpt het om wat water, melk, yoghurt of room aan het eten toe te voegen, afhankelijk van het gerecht dat je hebt gemaakt. Ook een goede tip: voeg wat citroenazijn of een scheutje suiker toe om korte metten te maken met de zoute smaak.

Heb je pasta of rijst gemaakt? Serveer het dan met brood om het zout te absorberen.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images