Canva1 2022 11 17t120837.353

Recept voor speculaasspritsen van Laura’s Bakery

De Sint is weer in het land en dat vraagt om recepten boordevol speculaaskruiden. Voor deze speculaasspritsen moet je geduld kunnen opbrengen. Maar lekker dat ze zijn!

Voor 16 koeken
Bereidingstijd: 30 minuten
Bak- en koeltijd: 1½ uur

Ingrediënten:

• 150 g ongezouten zachte roomboter, op kamertemperatuur
• 100 g witte basterdsuiker
• 1 el speculaaskruiden
• 25 g losgeklopt ei
• 200 g (Zeeuws) bloem
• pecannoten, ter decoratie
Extra nodig: stevige spuitzak met gekartelde spuitmond

Aan de slag

1. Doe de boter en de basterdsuiker in de kom van een staande mixer en mix tot het geheel wit en zalvig is geworden, dat duurt zeker 3 minuten en misschien wel langer. Voor een zalvig resultaat is het echt van belang dat de boter op kamertemperatuur is of nog net iets zachter.
2. Voeg speculaaskruiden, ei, bloem en een snuf zout toe en mix nogmaals enkele minuten tot alles gemengd is en je een samenhangend deeg hebt.
3. Doe het deeg in de spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit ronde koekjes van het deeg (spuit het compact op, niet te plat). Spuit de koekjes niet te dicht op elkaar en druk op elk koekje een pecannoot.
4. Draai de spuitzak tussendoor aan de achterkant stevig aan zodat je niet te veel kracht hoeft te zetten. Bak in ongeveer 20 minuten gaar. Zet op de oven op 180 C° (boven- en onderwamte). Laat daarna volledig afkoelen.

Tip: voor spritsen maak je een ‘wrijfdeeg’. Dit kan met de hand op je aanrecht, maar het kan ook met de mixer met een platte menghaak of vlindergarde; ik koos de laatste optie.

Bewaren: 4-6 weken in een afgesloten trommel

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.