Canva1 2023 01 10t131542.850

Recept voor speculaas-mug-cake ontbijtje van Laura’s Bakery

Ontbijten met cake? Met dit recept kan dat prima, ook als je gezonde goede voornemens hebt. Deze mug cake zoet je met banaan en breng je op smaak met speculaaskruiden. Eet smakelijk!

Voor 2 porties
Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 25 minuten

Ingrediënten:

• 1 grote, rijpe banaan
• 2 eieren (S)
• 50 g havermeel
• 35 g amandelmeel
• ½ tl bakpoeder
• 1 tl speculaaskruiden
Extra nodig: 2 ovenbestendige mokken (inhoud 250-300 ml)

Aan de slag

1. Pureer de banaan (liefst met een staafmixer, maar met een vork kan het ook) en meng met de eieren. Mix er met een garde de overige ingrediënten en een snuf zout door, tot het één geheel is. 2. Verdeel het beslag over twee mokken en bak in 20-25 minuten gaar op 180ºC (boven- en onderwarmte).
Extra lekker met een schep yoghurt en wat plakjes banaan!

Geen havermeel in huis? Dan kun je ook havermout in de blender fijnmalen tot meel. Of vervangen het door volkorenmeel.

Bewaren: afgedekt met aluminiumfolie kun je de mug cakes 2 dagen bewaren (zonder toppings).