Slank recept: omelet met ham cantharellen en geitenkaas

Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.

Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.

Bereidingstijd: 15 minuten
245 kcal p.p.

Ingrediënten: 1 ui, gesnipperd • 100 g kleine cantharellen • 6 eieren • 50 ml melk • nootmuskaat • 25 g boter • 4 plakjes ham, in reepjes • 75 g zachte geitenkaas• ½ bakje tuinkers

Bak de ui en de cantharellen in roomboter of olie krokant. Schep op een bord en breng op smaak met versgemalen peper en zout. • Klop in een kom de eieren met de melk kort even los met een garde. Breng op smaak met versgemalen peper, zout en nootmuskaat. Klop niet te lang, daar wordt de omelet taai van. • Verhit in dezelfde koekenpan de boter op middelhoog vuur. Schenk er het eimengsel in en bak op middelhoog vuur tot de onderkant en de randen gestold zijn. • Verdeel er in een brede strook de ham en de cantharellen over en verkruimel er de geitenkaas over. Leg de vulling in het midden en vouw de buitenste randen met een dunne spatel over het midden heen. Zet het vuur laag en bak de omelet nog 1 minuut met de deksel op de pan. • Schuif hem voorzichtig uit de pan op een groot bord en knip er de tuinkers overheen.

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.