Culinair

Recept voor zoete aardappelfrietjes met sesamzaad

Perfect voor in het weekend, deze zoete aardappelfrietjes met sesamzaad. Lekker als knapperig bijgerecht of ’s avonds als snack op de bank.

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 45 minuten

Ingrediënten

• 1 kilo zoete aardappels
• 4 el olijfolie
• 2 tl knoflookpoeder
• 1 el sesamzaad
• 2 bolletjes stemgember
• 1 tl gemberpoeder
• 2 el dikke yoghurt
• 2 el mayonaise.
• Extra nodig: bakplaat, bakpapier

Ook lekker: zoete aardappelfrieten met yoghurtdip

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels en boen ze goed schoon. Snijd er dikke frieten van en hussel ze in een grote kom om met de olie.
2. Bestrooi ze met knoflookpoeder, sesamzaad, peper en zout. Spreid de frieten uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
3. Bak de aardappels 35 tot 45 minuten tot ze goudbruin zijn en schep ze elke 10 minuten om.
4. Hak intussen de gember fijn en meng met de yoghurt, gemberpoeder en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de frieten met de gembermayonaise.

Liever iets gezonders? Probeer dan deze gepofte zoete aardappels met kipsaté

Productie: Tessa Klösters, fotografie: Erik van Lokven, styling: Cyn Ferdinandus, receptuur en foodstyling: Eke Mariën

Reageer op dit artikel

Instagram