Recept voor pasta met avocadopesto

Met een avocado kun je alle kanten op. Je maakt er bijvoorbeeld een heerlijke pesto van. Deze snelle pasta is geschikt als hoofdmaaltijd of als warm lunchgerecht.

Met een avocado kun je alle kanten op. Je maakt er bijvoorbeeld een heerlijke pesto van. Deze snelle pasta is geschikt als hoofdmaaltijd of als warm lunchgerecht.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor pasta met avocadopesto

• 400 g pasta
• 1 teen knoflook, of meer naar smaak
• 1 onbespoten citroen, het sap en de fijne rasp
• 4 el olijfolie
• 2 rijpe avocado’s, ontpit en zonder schil
• 1 bosje basilicum, blaadjes en de dunne steeltjes
• 50 g pijnboompitten, geroosterd
• 50 g pecorino

Ook lekker: Italiaanse gnocchi met pesto, sperziebonen en tomaatjes

Aan de slag

1. Kook de pasta in een grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Houd 4-6 eetlepels kookvocht apart. Giet de pasta af en doe samen met het kookvocht en wat zonnebloemolie terug in de warme pan.
2. Maak de pesto: pureer de knoflook, het citroensap en de olijfolie in een keukenmachine. Voeg de avocado, basilicum, pijnboompitten, versgemalen peper en zout toe en maal tot een grove pesto.
3. Meng de pesto met de gekookte pasta in de pan en serveer direct, bestrooid met de rasp van de citroen en de pecorino.

In de video hieronder laten we zien hoe je deze avocadopesto maakt.

 

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur en foodstyling: Jessica Lek. Met dank aan: Dille & Kamille, Zara home.