Recept voor vanille-laagjestaart met granaatappel

Recept voor vanille-laagjestaart met granaatappel

In de tweede editie van onze bakspecial vind je wel 75 overheerlijke recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vanille-laagjestaart met granaatappel?

In de tweede editie van onze bakspecial vind je wel 75 overheerlijke recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vanille-laagjestaart met granaatappel?

Voor 10 punten
Bereidingstijd: 60 minuten
Oventijd:
45 minuten
Afkoeltijd: 1 uur

Ingrediënten

Ingrediënten voor de vulling:
• 4 blaadjes gelatine
• 2 potjes lemoncurd.

Voor het deeg:
• 350 g ei (7 eieren, M)
• 200 suiker
• 1 zakje vanillesuiker (1 tl vanille-extract)
• 150 g bloem
• 50 g maïzena.

Voor de botercrème:
• 225 g fijne kristalsuiker
• 135 g eiwit
• 65 g poedersuiker
• 300 g ongezouten boter
• 1 tl vanilleextract
• ½ tl zout
• 1 vanillestokje.

Voor de garnering:
• 50 g granaatappelpitten.

Extra nodig:
2 springvormen van Ø 18 cm, bekleed met bakpapier, handmixer

Aan de slag

1. Week de blaadjes gelatine in ruim water. Verwarm 1 potje lemoncurd. Los de gelatine erin op en doe over in een kom. Meng de andere pot lemoncurd erdoor en laat afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 150ºC.
3. Mix de eieren, suiker en vanillesuiker (of -extract) in 10 minuten tot een luchtige lichtgele crème met de handmixer of in een staande mixer. Zeef de bloem en maïzena erboven en mix het er goed door. Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cake in circa 40 minuten gaar in het midden van de oven. Doe een test met een houten satéprikker. Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
4. Laat de cake 10 minuten afkoelen en los dan uit de vorm. Laat helemaal afkoelen en snijd beide cakes horizontaal doormidden. Mocht de bovenkant bol zijn, snijd hier dan een stukje af, zodat de bovenkanten van de cakes ook recht zijn.
5. Mix voor de botercrème suiker en eiwitten in een kom. Hang boven een pan met warm water en roer totdat het mengsel circa 50 graden is (het voelt dan warm aan, niet heet). Mix daarna luchtig met de mixer en voeg de poedersuiker toe. Ga vervolgens langzaam mixen en voeg de boter beetje bij beetje toe. Voeg de volgende boter pas toe als het vorige stuk geheel is opgenomen. Schraap de vanillezaadjes uit de peul en meng ze er samen met het zout door.
6. Leg de cakehelften naast elkaar op het aanrecht en verdeel de lemoncurd over drie van de cakehelften. Stapel ze op elkaar en dek af met de helft zonder lemoncurd. Zet de stapel op een bakblik (zo kun je er met een spatel makkelijk bij) en besmeer de taart rondom met een dikke laag
botercrème. Gebruik hiervoor een spatel, paletmes of een deegkrabbertje. Maak de spatel af en toe warm in heet water om de botercrème mooi glad te krijgen.
7. Zet de taart voorzichtig op een schaal en laat opstijven in de koeling. Garneer de bovenkant met granaatappelpitten en snijd de taart in punten.

Ook lekker: recept voor worteltjestaart uit ’t Verrukkelijke kinderbakboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen