Recept voor trifle met rood fruit

Een feestelijk nagerecht met elk laagje een ander smaakje. Heerlijk!

Een feestelijk nagerecht met elk laag een ander smaakje. Heerlijk!

Bereidingstijd: 20-25 minuten

Ingrediënten

•250 ml slagroom
• 50 g poedersuiker
• 500 g mascarpone
• ½ zak (175 g) cantuccini koekjes
• 4 plakjes cake
• 8 el bosvruchten- of roodfruitjam
• 125 g diepvries bosvruchten
• 1 bakje gemengd roodfruit
• 50 g witte chocolade, in krullen
• 2 el hazelnotenkruimels

Lees ook: Recept voor chocolate chip koffiekoeken van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Klop in een andere kom de mascarpone los en schep voorzichtig (anders gaat de slagroom schiften) door de lobbige slagroom. Doe de mascarponeroom in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik. 2. Verkruimel de koekjes grof over de bodem van 4 mooie brede glazen. Spuit er een laagje room op. Steek uit elk plakje cake een rondje en leg deze er bovenop.
3. Verwarm de jam met het ingevroren fruit en een paar eetlepels kokend water en laat iets afkoelen. Schenk er dan de bosvruchtensaus overheen.
4. Eindig met een royale laag mascarponeroom (2 vingers) en garneer met het roodfruit, witte chocolade krullen en nootjes.

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.

Probeer ook eens: Recept voor witte-chocotrifle met karamelsaus