Culinair

Recept voor tikka masala met rode linzen

Het Brits-Indiase gerecht is inmiddels hartstikke ingeburgerd in de Nederlandse keuken. Vandaag maken we ‘m met rode linzen. Weer eens wat anders!

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

• 1 ui, gesnipperd
• 6 el zonnebloemolie
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 1 potje tikka masala kruidenpasta (Patak, 165 g)
• 1 blikje tomatenblokjes (400 ml)
• 1 blikje kokosmelk (400 ml)
• 200 g rode linzen
• 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
• 200 g pandanrijst
• 20 g koriander, fijngehakt
• 50 g cashewnoten

Ook lekker: Indiase pompoen-linzensoep

Aan de slag

1. Fruit de ui 3 minuten in een paar eetlepels olie. Voeg de knoflook en kruidenpasta toe en bak een paar minuten mee. Doe de tomaten, kokosmelk en linzen erbij en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
2. Voeg de aardappelblokjes toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken tot de linzen en aardappels gaar zijn. Schep regelmatig om.
3. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer de helft van de koriander met 3 eetlepels olie tot een pesto en spatel die door de rijst.
4. Rooster de cashewnoten in een eetlepel olie goudbruin. Serveer de tikka masala met de rijst. Bestrooi met cashewnoten en de overige koriander.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Probeer ook eens deze champignon-linzenburgers

Reageer op dit artikel

Instagram