Canva1 19

Recept voor sinaasappel-panna cotta van Laura’s Bakery

Zo lekker : panna cotta. In deze variant vervang ik een deel van de slagroom door kwark. Samen met de sinaasappel geeft dat een extra frisse touch.

Voor 4 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: minimaal 4 uur

Ingrediënten:

• 4 blaadjes gelatine
• 3-4 sinaasappels
• 150 ml slagroom
• 50 gram suiker
• 350 gram kwark
• 2 tl vanille-extract
Extra nodig: glazen of schaaltjes.

Aan de slag

1. Doe de blaadjes gelatine in een schaaltje met water en laat deze minimaal 15 minuten weken.
2. In de tussentijd kun je de schil van de sinaasappels snijden. Snijd het vruchtvlees in kleine partjes.
3. Doe slagroom en suiker in een steelpan, zet op het vuur en roer het vanille-extract erdoor. Zorg dat het mengsel niet te heet wordt.
4. Als de suiker helemaal is gesmolten, haal je de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe. Roer tot de gelatine is opgenomen.
5. Giet het mengsel bij de kwark en roer goed door.
6. Verdeel iets minder dan de helft van de stukjes sinaasappel over de bodem van de glaasjes. Houd een paar partjes achter voor de decoratie, de rest kun je door het kwarkmengsel spatelen. 7. Verdeel dit mengsel over de glaasjes.
8. Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
9. De overige partjes sinaasappel bewaar je ook in een bakje in de koelkast. Verdeel ze bij het serveren over de glaasjes.

Tip: Ook lekker met aardbeien en blauwe bessen!

Bewaren: 3-4 dagen in afgedekt in de koelkast.