Culinair

Recept voor Oreo-truffels van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Bij deze dit heerlijke recept voor Oreo-truffels: leuk voor op een kinderfeestje.

Bereidingstijd: 30-45 minuten
In de koelkast kun je de Oreo-truffels 4-5 dagen bewaren

Ingrediënten voor 16 stuks

– 2 rollen Oreo’s (28 koekjes)
– 100 g MonChou
– 350 g chocolade in smaak naar keuze (ik gebruikte puur)
– sprinkles

Extra nodig: bakpapier

Aan de slag

Hak de koekjes in stukken, doe ze in een blender (ook de vulling) en maal ze fijn tot kruimels. • Voeg de MonChou toe en kneed tot deeg. Verdeel het in 16 gelijke delen en maak er balletjes van. Leg ze op een bordje en zet even in de vriezer. • Smelt ondertussen tweederde van de chocolade au-bain marie. Als dit helemaal gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer rustig tot alles is gesmolten. • Haal de balletjes uit de vriezer en doop ze (met een vork) in de chocolade. Leg ze op het bakpapier en strooi er meteen wat sprinkles overheen. Goed laten uitharden.

Laura schreef over het ontstaan van dit recept ook deze column
Lees ook het recept voor stroopwafel truffels

Over Laura’s Bakery

Bakken is haar met de paplepel ingegoten en inmiddels heeft Laura Kieft (28) de grootste bakblog van Nederland: Laura’s Bakery. Elke week deelt ze een bakrecept met een verhaal erachter. Smullen maar!

Foto: Laura Kieft

Reageer op dit artikel