Recept voor noedelsoep met garnalen

Recept voor noedelsoep met garnalen

Deze week delen we in Vriendin zes ‘no waste’ gerechten. Daarbij gooi je tijdens het koken zo min mogelijk restjes weg. In deze noedelsoep met garnalen kun je ook gewoon de schillen gebruiken.

Deze week delen we in Vriendin zes ‘no waste’ gerechten. Daarbij gooi je tijdens het koken zo min mogelijk restjes weg. In deze noedelsoep met garnalen kun je ook gewoon de schillen gebruiken.

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd (bouillon): 30 minuten

Ingrediënten

• 400 g ongepelde grote garnalen
• 4 el olie (zonnebloem of arachide)
• 2 uien, gesnipperd
• 5 cm verse gember, geraspt
• ½ rode peper, in ringetjes
• 2 el rode currypasta
• 100 g (soba) noodles
• 200 g peultjes (1 schaal)
• 2 bosuitjes, in ringetjes
• 100 g taugé

Probeer ook eens deze noedelsoep met shiitake en garnalen

Aan de slag

1. Pel de garnalen en houd de schillen apart. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de garnalenschillen op hoog vuur samen met de helft van de ui, gember en peper. Voeg 1 liter water toe en breng tegen de kook. Laat zachtjes 30 minuten trekken. Zeef de bouillon.
2. Bak de rest van de gember, uien en peper samen met de currypasta en knoflook een paar minuten in de rest van de olie. Voeg de bouillon toe en breng tegen de kook.
3. Doe de noodles erbij en kook volgens de aangegeven tijd op de verpakking beetgaar in de bouillon. Doe 2 minuten voor het einde van de kooktijd de peultjes, paprika en garnalen erbij.
4. Kook alles even goed door tot de garnalen, peulen en noodles gaar zijn. Serveer de soep in kommen met de bosui en taugé.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Eke Mariën.

Ook lekker: noedelsoep met tofu, kokos en paksoi