Placeholder

Recept voor nacho’s met cocktailgarnalen en romige chilidip

Wat is een vrijdagavond zonder Netflix, wijn én deze heerlijke nacho’s met cocktailgarnalen? Begin het weekend goed met deze snack.

Wat is een vrijdagavond zonder Netflix, wijn én deze heerlijke nacho’s met cocktailgarnalen? Begin het weekend goed met deze snack.

Recept voor 4 personen

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 5-7 minuten

Ingrediënten

• 1 zak naturel nachochips
• 200 g cocktailgarnalen*
• 150 g geraspte jongbelegen kaas
• 1 rode ui, in parten
• 125 ml crème fraîche
• 3 el zoete chilisaus
• 100 g feta (of saladekaas)
• 2 bosuitjes.
Extra nodig: ovenschaal 20 x 30 cm

* Cocktailgarnalen uit de diepvries moet je eerst even ontdooien. Dat gaat makkelijk in een bak water die je onder een zacht stromende kraan zet. De garnalen zijn zo in 5 minuten ontdooid. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.

Liever iets gezonders? Deze 18 snacks kun je eten zonder schuldgevoel te krijgen

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schud de chips in een grote ovenschaal. Verdeel de garnalen en stukken ui ertussen en bestrooi met de kaas. Zet de schaal 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de uiteinden van de chips kleuren.
2. Roer de crème fraîche los in een bakje en schep de chilisaus erdoor.
3. Brokkel de feta over de tortillachips en bestrooi met gesneden ringetjes van de bosui. Serveer de chips en garnalen met de chilidip.

Weetje: cocktailgarnalen zijn groter dan Hollandse of roze garnalen. Ze worden gaar verkocht in de koeling en uit de vriezer. Ze hebben stevig, knapperig vlees en zijn daardoor geschikt voor salades en warme gerechten. Verhit ze niet te lang, want dan worden ze taai en slinken ze.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Stylin: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Ook lekker: noedelsoep met garnalen