Recept voor lamsvlees- en halloumispiesen met tomatensalade

Met deze lekkere zomerlunch houd je de zomer nog even langer vast.

Met deze lekkere zomerlunch houd je de zomer nog even langer vast.

Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

• 250 g kerstomaten
• 4 kleine rode uien • 2 handenvol blaadjes basilicum
• 150 ml
• 400 g halloumi (grillkaas)
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 500 g lamsbout zonder been
• eventueel ciabatta.
Extra nodig: barbecue of grillpan, lange satéstokjes of spiesen

Ook lekker: Vegetarisch broodbeleg: dit zijn heerlijke lunchrecepten zonder vlees

Aan de slag

1. Was de tomaten en snijd ze afhankelijk van hun formaat doormidden of in vieren. Pel de rode uien, snipper 1 ui fijn. Hak de helft van de blaadjes basilicum fijn en meng in een schaal met de ui en de tomaatjes.
2. Breng op smaak met zout en peper en druppel er 4 eetlepels olijfolie over. Laat marineren.
3. Snijd de halloumi in blokjes. Snijd de resterende uien doormidden of in vieren. Rijg de kaas en ui afwisselend aan een satéstokje.
4. Meng 3 eetlepels olijfolie met de oregano en kwast de spiesen ermee in. Gril de kaas en ui in 5-6 minuten rondom bruin en gaar boven een matig heet houtskoolvuur, in een hete grillpan of onder de ovengrill. Bestrijk de spiesen tussentijds een paar keer met de oregano-olie.
5. Snijd het lamsvlees in blokjes en dep droog. Bestrooi het vlees met zout en peper en rijg het aan spiesen. Bestrijk de spiesen met 2-3 eetlepels olie. Grill het vlees in 2-3 minuten per kant rosé of net gaar.
6. Leg alle spiesen op een schaal en schep er wat van de tomatensalade naast. Garneer met de resterende basilicum en geef de rest van de sla in kommetjes erbij. Lekker met ciabatta.

Probeer ook eens: Recept voor souvlaki