Culinair

Recept voor kroketbroodjes

Lekker met de kinderen bakken in de keuken. Deze kroketbroodjes zijn makkelijk om te maken en verrukkelijk om op te eten.

Recept voor 2 personen.

Bereidingstijd: 10 min + 25-30 min in de oven

Ingrediënten

  • 2 kroketten (niet ontdooid)
  • 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
  2. Leg een plakje bladerdeeg op een snijplank en rol deze een beetje uit met een deegroller.
  3. Het plakje bladerdeeg moet iets ‘groter’ worden zodat deze helemaal om de kroket past.
  4. Rol het andere plakje bladerdeeg ook uit.
  5. Als het bladerdeeg aan je deegroller blijft plakken, kan je een beetje bloem strooien op het bladerdeeg.
  6. Kluts een ei in een bakje door elkaar en leg vervolgens de kroket op het bladerdeeg, ongeveer in het midden, en vouw het bladerdeeg over de kroket.
  7. Eventueel kan je het randje van het bladerdeeg insmeren met een beetje ei, zodat het beter blijft plakken.
  8. Als de kroket in het bladerdeegvelletje zit gerold, duw je met een vork op de randjes zodat deze goed dicht blijven zitten.
  9. Smeer de kroketbroodjes in met een beetje ei zodat ze mooi bruin worden.
  10. De kroketbroodjes kunnen nu voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Reageer op dit artikel

ria19472

Wil ik wel eens proberen want in de frituur gaan mijn kroketten altijd stuk .

Beantwoorden
monique.veenstra.9

I.p.v kroketten kan je ook bitterballen doen( Bladerdeeg even doormidden snijden) Voor de niet grote eter of als boorelhapje:D

Beantwoorden
Jacq1965

Leuk.. ik ga het uitproberen.

Beantwoorden