kofte

Recept voor kofte met appel-komkommertzatziki & salade

Een heerlijke zomermaaltijd, rechtstreeks uit het Midden-Oosten. Deze kofte maak je op de barbecue of in de grillpan.

Een heerlijke zomermaaltijd, rechtstreeks uit het Midden-Oosten. Deze kofte maak je op de barbecue of in de grillpan.

Snack (Voor 3-4 personen)
Bereidingstijd: 30 minuten 

Ingrediënten voor kofte

• 400 g kip-, runder- of lamsgehakt
• 1,5 tl gerookte paprika, pittig
• 1,5 tl komijnzaad, gemalen
• 1,5 tl korianderzaad, gemalen
• 1 teen knoflook, geraspt
• 200 g tzatziki
• 1 granny smith, geraspt
• 1 rode ui, in dunne ringen
• 2 handjes gemixte sla
• 2 handjes kruiden (munt en/of koriander)
• pitabroodjes
• Optioneel: Pittige saus naar keuze

Ook lekker: Recept voor calzone met vega-gehakt

Aan de slag

  1. Meng het gehakt met de gerookte paprika, komijn, korianderzaad, een teen knoflook en kneed goed door. Breng het op smaak met zout en peper.
  2. Meng de tzatziki met de appel en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel het gehakt in 8 balletjes en knijp de balletjes per 2 om een spies.
  4. Verhit de grill op hoog vuur, leg de spiezen op de grill en druk ze iets aan. Grill de spiezen in ca. 8 minuten gaar.
  5. Toast de pita’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Besmeer iedere pita met de appel-tzatziki en beleg met ui, salade en het gehakt (haal deze eerst van het spiesje af). Maak af met de kruiden en eventueel een pittige saus naar keuze.

Meer barbecue-inspiratie: Recept voor vegetarische quesadilla’s met guacamole

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.