Culinair

Recept voor kalfsvlees met tuinbonen, krieltjes en dille

Dit recept met kalfsvlees, tuinbonen en krieltjes is heerlijk!

Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 1 uur en 30 minuten kooktijd.

Ingrediënten

750 g kalfslapjes, in grove stukken
bloem om te bestuiven
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
150 ml witte wijn
250 ml warme runderbouillon
450 g voorgekookte kleine krieltjes
300 g tuinbonen (diepvries)
2-3 el fijngehakte dille

Aan de slag!

Bestrooi de stukken kalfsvlees met zout, peper en wentel ze door wat bloem. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken vlees rondom bruin. Neem het vlees even uit de pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten in het bakvet. Leg het vlees weer in de pan en schenk er de wijn en bouillon bij. Breng het vocht aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees met deksel op de pan ca. 1 uur en 10 minuten stoven. Voeg de krieltjes toe en stoof ze 15 minuten mee. Voeg de tuinbonen toe en stoof alles nog ca. 7 minuten, of tot de aardappels en tuinbonen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er de dille over.  

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Portazul, & Klevering Zuid, Zara Home, Studio Bazar, Dille & Kamille, de Weldaad.

Reageer op dit artikel