citroentiramisu

Recept voor citroentiramisu

Gek op tiramisu? Probeer deze zomerse citroentiramisu eens.

Gek op tiramisu? Probeer deze zomerse citroentiramisu eens.

Ingrediënten voor citroentiramisu

• 4 citroenen
• 200 g mascarpone
• 2 eieren
• 6 el poedersuiker
• 200 ml slagroom
• 1 el citroensiroop
• 1 el limoncello of zoete witte wijn
• 1 pak lange vingers

Ook lekker: Recept voor tiramisutaart met chocolade krullen

Aan de slag

  1. Rasp de citroenen en vang het sap op. Klop de mascarpone luchtig los met de helft van het citroensap.
  2. Klop in een andere kom 2 eidooiers luchtig. Voeg 4 el poedersuiker toe en klop het mengsel ongeveer 5 minuten. Voeg het mengsel toe aan de mascarpone. Klop de slagroom stijf en voeg die ook toe aan het
    mascarponemengsel.
  3. Klop de eiwitten met de rest van de poedersuiker stijf en spatel dit door de mascarpone.
  4. Meng de siroop met 100 ml water en voeg eventueel de limoncello of zoete witte wijn toe.
  5. Week de lange vingers hier even in en leg de eerste laag in een schaal. Schep er een laagje van het mascarponemengsel over en strijk dit glad. Leg de andere lange vingers (na die kort in de limonade
    geweekt te hebben) erop en de rest van de mascarpone. Strijk het mengsel weer glad en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. Bestrooi voor serveren met de citroenrasp.

Ook lekker: Recept voor aardbeien plaatcake van Laura’s Bakery

Tip

Maak mini-tiramisu-taartjes door drie lange vingers twee keer te stapelen. Of vul glaasjes
met het mengsel. Een feestje om te zien én te eten!

Productie Tessa Klösters. Foto’s Saskia Palma. Receptuur en foodstyling: Iris van Woudenbergh.