Recept voor gevulde auberginebootjes met Pulled Oats

Deze auberginebootjes kun je goed vullen met de Pulled Oats van Gold&Green. Dit is een nieuwe vleesvervanger van haver, erwten en tuinbonen.

Deze auberginebootjes kun je goed vullen met de Pulled Oats van Gold&Green. Dit is een nieuwe vleesvervanger van haver, erwten en tuinbonen.

Benieuwd wat je nog meer kunt maken met Pulled Oats? We mogen tien exemplaren van het kookboek Oats, beans & love weggeven. Zo maak je kans.

Ingrediënten

• 1 pak Pulled Oats® Tomato
• 2 aubergines
• 200 g verse spinazie
• 2 knoflooktenen
• 2 mozzarellabollen, 125 g per stuk
• 250 g cherrytomaten
• Verse basilicum
• Zout
• Zwarte peper
• Olie

Lees ook: Recept voor gevulde auberginerolletjes uit de oven

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Was de aubergines en snijd ze in de lengte in plakken van ongeveer een centimeter dik.
3. Smeer beide kanten van de aubergineplakken in met olie en breng op smaak met peper en zout. Bak ze 15 minuten in de oven.
4. Bak de spinazie samen met knoflook in een pan met olie. Voeg de Pulled Oats toe en bak 1-2 minuten. Snijd de cherrytomaten en mozzarella in plakjes. Haal de aubergineplakken uit de oven en leg daar de toppings bovenop. Bak deze 10-15 minuten of totdat ze zacht zijn.
5. Garneer de aubergines met basilicum, zout en een snufje zwarte peper.

Probeer ook eens gevulde courgettes met paprika en pompoenpitten