Culinair

Recept voor gegratineerde vis met groenten

Supermakkelijk en gezond voor het hele gezin: vis met groenten.

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 20 minuten 

Ingrediënten

1 grote courgette, in plakken
4 tomaten, in plakken
2 tl Italiaanse kruiden
2 tenen knoflook, geperst
2 el olijfolie
3 sneetjes witbrood, korsten verwijderd
4 stukken witvis à 150 g (bijv. kabeljauw of tilapia)

Extra: rechthoekige ovenschaal (ingevet), keukenmachine.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200oC. Verdeel de plakjes courgette en tomaat om en om dakpansgewijs over de ovenschaal. Verdeel er de Italiaanse kruiden, knoflook en 1 el olijfolie over. Strooi er wat zout en peper over. Schuif de schaal 10 minuten in de oven. Maal intussen in een keuken- machine de sneetjes brood tot kruim.

Bestrooi de vis met zout en peper. Haal de schaal uit de oven en verdeel de vis over de groenten. Strooi er het brood- kruim over en sprenkel er nog 1 el olijfolie over. Zet de schaal terug in de oven en bak alles nog 10 à 15 minuten tot de vis gaar en het brood goudbruin is. Lekker met een frisse groene salade en enkele sneetjes bruin stokbrood.

Ook lekker: Recept voor broodje met tonijnburger

Reageer op dit artikel