Placeholder

Recept voor fajita’s met biefstuk, paprika en guacamole

Deze typisch Mexicaanse fajita’s staan in een mum van tijd op tafel. En je kunt ze vullen met het vlees en de groente die jij lekker vindt.

Deze typisch Mexicaanse fajita’s staan in een mum van tijd op tafel. En je kunt ze vullen met het vlees en de groente die jij lekker vindt.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor de guacamole:
• 1 kleine rode ui
• ½ rode peper, zaden verwijderd
• 3 avocado’s
• sap van een ½ limoen
• 1 el verse korianderblaadjes
• 1 trostomaat

Voor de fajita’s:
• 1 groene paprika, in reepjes
• 1 rode paprika en 1 gele paprika, in reepjes
• 1 ui, gesnipperd
• ½ zakje fajita-kruidenmix
• 2 biefstukken (300 g), in reepjes
• 8 kleine tortilla’s
• 100 g geraspte kaas
• 125 ml crème fraîche
• 2 el verse koriander, fijngehakt

Extra nodig: grote skillet van 30 cm

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de avocado’s rond de pit doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer met de overige ingrediënten voor de guacamole, behalve de tomaat. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in kleine blokjes en schep door de guacamole.
2. Verwarm 2 eetlepels olie in de skillet op middelhoog vuur. Bak de paprikareepjes met de ui een paar minuten en voeg dan de helft van de kruidenmix toe. Bak nog een paar minuten en schep uit de pan.
3. Voeg een eetlepel olie toe en bak de biefstukreepjes op hoog vuur. Voeg de andere helft van de kruiden toe, roer even door en schep uit de pan.
4. Vul de tortilla’s met de groenten en reepjes biefstuk. Bestrooi met geraspte kaas en zet ze dubbelgevouwen naast elkaar in de pan.
5. Zet de pan nog 5 minuten in de oven, zodat de kaas smelt. Serveer de fajita’s met een lepel crème fraîche en wat gehakte koriander, en zet de guacamole erbij op tafel.

Tip: Je kunt de biefstuk ook vervangen door kip of kies voor vegetarisch met extra veel groente.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Ook lekker: 

Recept voor wraps met roergebakken rundvlees en pittige salsa