Cinnamon Rolls Pannenkoek

Dit wil je: het recept voor cinnamon roll pannenkoeken

Je neemt twee van onze favoriete gerechten, voegt die samen en je krijgt: cinnamon roll pannenkoeken. Benieuwd hoe je die maakt? Wij delen het recept.

Gek op cinnamon rolls én op pannenkoeken? Dan moet je dit recept proberen.

Cinnamon roll pannenkoeken

Het Amerikaanse bedrijf The Cheesecake Factory – bekend van de overheerlijke cheesecake – deelt het recept voor cinnamon roll pannenkoeken. Perfect voor als toetje of een vullend ontbijt. Deze ingrediënten heb je nodig:

Voor de cinnamon swirl
– 3 eetlepels boter
– 140 gram bruine suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel room

Voor de pannenkoeken:
– 1 ¾ cups patentbloem *
– 1 eetlepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 2 cups karnemelk
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille-extract
– 2 eetlepels en 2 theelepels olie
– 1 cup cinnamon swirl
– ½ cup vanille glazuur
– Poedersuiker (optioneel)

* In het Amerikaanse recept maken ze gebruik van cups. Benieuwd naar de hoeveelheid daarvan? Onze columniste Laura’s Bakery heeft een handig overzicht.

Lees ook: Recept voor speculoos cake van Laura’s Bakery

Aan de slag

Cinnamon swirl:
1. Smelt de boter in een klein pannetje. Voeg de bruine suiker en kaneel toe en laat het smelten.
2. Voeg de room toe en roer het door.

Pannenkoeken:
1. Mix de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Zet aan de kant.
2. Schenk de karnemelk in een andere kom. Voeg de eieren, vanille-extract en olie toe.
3. Voeg de bloem aan de kom met het karnemelk-mengsel toe. Roer tot je nog maar weinig klontjes ziet.
4. Verhit een beetje olie in een pan en schenk het beslag erin. Sprenkel de cinnamon swirl er vervolgens in cirkels in, zodat er een spiraalvorm ontstaat.
5. Bak de pannenkoeken zo’n 2 tot 2,5 minuut. Als er kleine belletjes op de pannenkoek verschijnen, kun je hem omdraaien.
6. Sprenkel wat vanille glazuur en eventueel poedersuiker over de pannenkoeken.

Lees ook: Dit is waarom de eerste pannenkoek áltijd mislukt

Foto: The Cheesecake Factory Bron: PureWow