Recept voor appel-speculaas kruimelcake van Laura's bakery

Recept voor appel-speculaas kruimelcake van Laura’s bakery

“Ik ben maar wat blij dat de kruidnoten en ander sinterklaas-snoepgoed zo vroeg in de winkel liggen. Niet alleen handig zodat ik de baksels voor mijn blog kan voorbereiden, maar ook gewoon omdat ik het zo lekker vind.”

“Ik ben maar wat blij dat de kruidnoten en ander sinterklaas-snoepgoed zo vroeg in de winkel liggen. Niet alleen handig zodat ik de baksels voor mijn blog kan voorbereiden, maar ook gewoon omdat ik het zo lekker vind. En ligt dat lekkers nog niet in de winkel, dan maak ik gewoon zelf speculaasbaksels, zoals deze heerlijke kruimelcake.”

Voor 16 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • Cake: 100 g boter
  • • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • • 1 tl vanille-extract • 2 eieren
  • • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl speculaaskruiden
  • • 1 (kleine) appel

Kruimellaag:

  • 60 g boter
  • • 80 g lichtbruine basterdsuiker
  • • 40 g bloem
  • • 40 g havermout
  • • 40 g gehakte amandelen

Extra nodig: met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 20 cm

Aan de slag

1. Maak eerst het cakebeslag. Klop de boter en suiker romig. Voeg vanille-extract en de eieren toe en mix tot deze zijn opgenomen.

2. Bakmeel, speculaaskruiden en een snuf zout kun je tegelijk toevoegen, mix tot dit is opgenomen. Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Spatel ze door het beslag.

3. Stort het beslag in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit.

4. Maak dan de kruimellaag, hiervoor doe je alle ingrediënten tegelijk in een kom. Kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel over de laag cake, dit mag best een dikke kruimellaag zijn.

5. Bak de cake in ongeveer 25 minuten op 160 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Ook lekker: nog wat stukjes kruidnoot door de kruimellaag kneden.

Bewaren: In een afgesloten verpakking 4-5 dagen houdbaar.

Lees ook: recept voor janhagel van Laura’s bakery