Recept voor amandel-speculaas muffins van Laura’s Bakery
26 november 2020
“In het najaar doe ik het liefst in elk baksel speculaaskruiden, ik ben er dol op. Zeker in combinatie met amandelen is het een perfecte smaakcombinatie voor Sinterklaas. Zo ook deze amandel-speculaas muffins.”
Voor 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 20 minuten
Ingrediënten:
• 120 g fijne kristalsuiker
• 200 g bloem
• 100 g amandelmeel
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda
• 3 tl speculaaskruiden
• 2 eieren
• 250 ml melk
• 120 ml zonnebloemolie
• 1-2 tl amandelextract
• 100 g stukjes speculaas
• 75 g amandelen, fijngehakt • amandelschaafsel ter decoratie
Extra nodig: cupcakevorm, muffin/cupcakevormpjes
Aan de slag
1. Neem een kom waarin je suiker, bloem, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, een snuf zout en speculaaskruiden door elkaar roert. In een tweede kom klop je de eieren, melk, olie en amandelextract door elkaar.
2. Giet dit bij het bloemmengsel en gebruik een spatel om er een mooi beslag van te maken, het is niet erg als dit nog een beetje klonterig is. Voeg de stukjes speculaas en amandelen toe en spatel door het beslag.
3. Verdeel het beslag over de vormpjes, je kunt muffins tot net iets onder de rand vullen. Strooi er ruim amandelschaafsel overheen ter decoratie.
4. Bak de muffins in 20 minuten op 200°C graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tip: wat stukjes speculaas ter decoratie over de bovenkant strooien voordat ze de oven ingaan, geeft een lekkere bite.
Bewaren: 4-5 dagen in een afgesloten trommel buiten de koelkast.