tiramisu

Zo maak je een verrukkelijke tiramisu met Licor 43

Ben je gek op tiramisu? Dan hebben we een goede tip om je smaakpapillen te verwennen: voeg een scheutje Licor 43 toe om het dessert een Spaanse twist te geven. Ontdek hier het recept.

Tiramisu met Licor 43

Het geheim van dit goddelijke toetje is een scheutje Licor 43, een Spaanse likeur met een mix van vanille en exotische kruiden. De zoete smaak voegt wat extra’s toe aan iedere klassieke tiramisu.

Ingrediënten

Kun je niet wachten om de heerlijke tiramisu te maken? Zet dan de volgende ingrediënten op je boodschappenlijstje.

  • 60 ml Licor 43 Original (2 oz)
  • 1 pak lange vingers
  • 2 à 3 kopjes espresso
  • 4 eidooiers
  • 75 g basterdsuiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 500 g mascarpone

Recept

Nu je alle ingrediënten in huis hebt, kun je aan de slag gaan met het bereiden van de tiramisu met Licor 43. Het is helemaal niet moeilijk. Binnen de kortste keren heb je het toetje gemaakt als je deze stappen volgt:

  1. Klop in een grote kom de eidooiers met de suiker tot een luchtige massa.
  2. Voeg de mascarpone toe en meng het geheel goed door elkaar tot je een romige crème krijgt.
  3. In een andere kom klop je de eiwitten stijf.
  4. Vouw de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door de mascarponemassa.
  5. Meng in een ondiep bord de afgekoelde espresso met de Licor 43.
  6. Doop de lange vingers kort in het espresso-mengsel en leg ze in een laag in een rechthoekige schaal.
  7. Bedek de laag lange vingers met een deel van het mascarponemengsel.
  8. Herhaal de vorige twee stappen, eindigend met een laag mascarponemengsel.
  9. Dek de schaal af en laat de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
  10. Voor het serveren bestrooi je de tiramisu met cacaopoeder voor een smaakvolle finishing touch.

Misschien vind je deze cheesecake met Licor 43 ook lekker.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images