Recept voor een quesadilla-krans van Laura’s Bakery
29 december 2020
Met de jaarwisseling kan ik altijd heel wat oliebollen op, maar op een gegeven moment snak ik toch echt naar wat hartigs. Ook dit jaar ga ik deze quesadilla-krans weer maken: is hier altijd een groot succes!
Voor 32 hapjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 15-20 minuten
Ingrediënten
• 16 mini-tortilla’s
• 2 (in bouillon) gekookte kipfilets
• 80 g geraspte cheddar
• 80 g geraspte mozzarella
• 1 rode paprika, fijngesneden
• 100 g maïs
• 125 g tomatensaus
• 1-2 tl bbq kruidenmix
• extra geraspte kaas
• tomatensalsa
Extra nodig: bakplaat en bakpapier
Aan de slag
1. Halveer de tortilla’s en zet een kommetje in het midden van de met bakpapier beklede bakplaat. In dit kommetje doe je later de dipsaus.
2. Pluis de gekookte kip met twee vorken en meng in een kom met de cheddar, mozzarella, paprika, maïs, tomatensaus en bbq kruidenmix. 3. Verdeel de vulling over de halve tortilla’s en rol ze op als kleine hoorntjes. Leg ze met de puntjes tegen het kommetje, ga helemaal rond en leg er een tweede laag bovenop, tot alle hoorntjes op zijn. Strooi er geraspte kaas over, haal het kommetje weg en zet de krans 15-20 minuten in de oven voor op 180ºC (boven- en onderwarmte).
4. Haal uit de oven en verplaats de krans met bakpapier en al naar een bord, waarna je het papier eronder vandaan haalt. Zet het kommetje in het midden en vul met de salsa. Eet smakelijk!
Bewaren: 1-2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.
Lees ook: Recept voor salami-roomkaasflapjes van Laura’s Bakery
Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.