Recept voor pikante, Caribische makreelmousse

Deze week delen we een aantal recepten met venkel, een echte zomergroente. Probeer vandaag eens deze pikante, Caribische makreelmousse. Lekkere combinatie!

Deze week delen we een aantal recepten met venkel, een echte zomergroente. Probeer vandaag eens deze pikante, Caribische makreelmousse. Lekkere combinatie!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

• 2 blikjes makreel à 125 g
• 3 el zure room of roomkaas
• 3 el selderijblaadjes
• 1 teentje knoflook
• 1 venkel
• halve komkommer
• 1 schaaltje taugé à 125 g, gewassen
• halve mango, in blokjes gesneden
• 100 g rucola, gewasssen
• 2-4 el mosterddressing
• 1 potje pikante piccalilly
• 6 getoaste sneetjes (wit)brood

Ook lekker: Toscaanse venkel uit de oven

Aan de slag

1. Laat de makreel uitlekken in een vergiet en verwijder eventuele graatjes. Doe de vis samen met de zure room en de helft van de selderijblaadjes in de kom van de keukenmachine.
2. Rasp er of knijp er het knoflookteentje boven uit. Pureer tot een grove mousse en breng op smaak met 1 tl van de pikante piccalilly en zout naar smaak.
3. Rasp de venkel en de komkommer met een mandoline in dunne plakjes. Doe dit boven een kom en meng er de mango, taugé, de overige selderij en de rucola doorheen. Schenk er (2-3 el) van de mosterddressing overheen en schep de salade ven om.
4. Verdeel over de borden en geef er p.p. 2 ruime el makreelmousse bij en serveer met de toastjes en de piccalilly.

Probeer ook eens geroosterde bloemkool met venkel