Pannenkoeken Met Licor 43

Gek op pannenkoeken en Licor 43? Maak dan eens deze Licor 43 pannenkoeken

Hou je van pannenkoeken en ben je op zoek naar een verrassende twist? Dan zijn pannenkoeken met Licor 43 een absolute aanrader. De zoete en kruidige smaak van Licor 43 maakt je ontbijt (of lunch) net even wat specialer.

Pannenkoeken met Licor 43

Pannenkoeken met Licor 43 zijn niet alleen lekker, maar ook een luxe traktatie. Het geheim zit hem in het toevoegen van een scheutje Licor 43 aan het pannenkoekenbeslag. Dit geeft de pannenkoeken net wat extra’s door de smaak van vanille, citrus en exotische kruiden.

Dit wil je misschien ook maken: smoothie met mango en Licor 43

Het recept

Als je de volgende ingrediënten in huis hebt, kun je de pannenkoeken met Licor 43 maken.

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 400 ml melk
  • 35 ml Licor 43
  • Snufje zout
  • Boter of olie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Doe de bloem, eieren, melk, Licor 43 en een snufje zout in een kom en mix tot een glad beslag.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe.
  3. Schep een soeplepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt.
  4. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
  5. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  6. Serveer de pannenkoeken warm en garneer naar wens met bijvoorbeeld vers fruit, poedersuiker of een bolletje ijs.

Om je pannenkoeken met Licor 43 nog iets specialer en lekkerder te maken, kun je experimenteren met verschillende toppings en vullingen. Denk aan vers fruit zoals bessen, plakjes banaan of gegrilde perzik, afhankelijk van fruit dat in het seizoen is.

Je kunt ook een beetje chocoladesaus, ahornsiroop of zelfgemaakte karamelsaus toevoegen. Of wat dacht je van een toefje slagroom en een snufje kaneel? Eet smakelijk!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron en foto: Licor 43