Oliebollen opwarmen

Zó kun je overgebleven oliebollen het beste opwarmen

Oliebollen zijn natuurlijk een echte oud en nieuw-snack, maar vaak houd je er nog veel van over. Het is dan natuurlijk lekker om ze op 1 januari op te eten, maar hoe kun je ze het beste opwarmen? 

We hebben een aantal handige tips voor je verzameld. 

Oliebollen bewaren

Natuurlijk is het eerst handig om te weten hoe je de overgebleven oliebollen het beste kunt bewaren. Zijn de oliebollen nog (een beetje) warm? Laat ze dan eerst afkoelen en verpak ze luchtdicht buiten de koelkast. Dan blijven ze ongeveer twee dagen goed. Je kunt ze ook in de vriezer bewaren; dan blijven ze ongeveer twee maanden goed. Haal je de oliebollen uit de vriezer om om op te warmen? Laat ze dan eerst ontdooien. 

Oliebollen opwarmen in de oven

De beste manier om oliebollen op te warmen is in de oven. Hierdoor worden ze namelijk weer lekker krokant. Verwarm de oven voor op 145 graden, druppel een beetje water over de oliebollen en plaats ze 5 minuten in de oven.

Airfryer

Je kunt er ook voor kiezen om de oliebollen op te warmen in de airfryer. Dat gaat zelfs nog sneller dan in de oven. Stel het apparaat in op 150 graden en verwarm de oliebollen 3 minuten. 

Lees ook: Deze lekkere dingen kun je maken met overgebleven oliebollen

Magnetron

Ook kun je oliebollen in de magnetron opwarmen op 850 watt voor 2 minuten. Let wel goed op dat de oliebollen niet te heet worden, want dan worden ze erg klef. Het enige nadeel is dat ze niet zo krokant worden als in de oven of airfryer.

Oliebollen opwarmen in een pan

Tot slot kun je er nog voor kiezen om oliebollen op te warmen in een pan. Vul een pan met water en leg de schaal met oliebollen daar bovenop. Keer de oliebollen regelmatig om tot ze helemaal warm zijn. Handig!

Bron: Libelle
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.